Prelepo dvorište porodice Spiridonović

Subotičanka Ljubica Spiridonović i njena porodica vlasnici su jednog od najlepših dvorišta u Subotici. Ovi, pre svega, gostoljubivi i prijatni ljudi otvorili su vrata svoje kapije za ekipu YU ECO televizije kako bi sa ponosom prikazali svoje dvorište koje predstavlja pravi raj za oči.

Jedno od najlepših dvorišta u gradu ne samo što predstavlja pravi raj za čulo vida, sluha, ali i mirisa, već oslikava i idiličnu atmosferu koja već tri decenije vlada u porodici Spiridonović, čiji članovi zajedničkim snagama svakodneno uređuju, kose i zavlivaju svoj mali raj. I ništa im ne pada teško i nikada nisu umorni.

Svaka biljka u dvorištu porodice Spiridonović jednako je važna, svakoj se pridaje podjednaka pažnja i uz svaku biljku vezana je po neka priča iz života članova porodice. U ovoj oazi mira i zelenila smenjuju se božanstveni mirisi četinara, citrusa, lovora i lipe, a nakon svakog godišnjeg odmora dvorište bude oplemenjeno sa još po nekom biljkom koju SpiridonovićI donesu kao suvenir. Kaktus sa crnogorskog primorja, čiji cvet traje svega jedan dan, predstavlja samo jednu od uspomena sa putovanja koja sada krasi njihovo dvorište. Iako je svaka biljka podjednako značajna, Ljubica ističe da je najponosnija na činjenicu da u njenom dvorištu raste drvo ginko bilobe.

Centralno mesto u dvorištu zauzima fontana koju je Ljubičin suprug započeo davne 1999. godine, a godinama je nadograđivao da bi ona izgledala onako kako izgleda danas. Idiličnu tišinu koja ovde vlada narušavaju jedino žubor vode iz fontane i cvrkut ptica, koje su česti gosti u dvorištu porodice Spiridonović. Ova predivna bašta sa svakim godišnjim dobom menja svoj izgled i podjednako je lepa i zimi i leti.

Samo jedan pogled na ovo dvorište dovoljan je da se da makar na trenutak zaboravite na sve probleme, stoga ne čudi što Spiridonoviće često posećuju prijatelji i što se na njihovoj terasi sedi do kasno u noć. Ipak, privilegiju da 24h uživaju u ovoj bašti imaju samo Spiridonovići.