Prekogranična saradnja domova za negu starih iz Srbije i Hravatske sa ciljem poboljšanja kvaliteta brige o starima

U Gerontološkom centru u Subotici održan je sastanak partnera na projektu pod nazivom „Razvoj usluga socijalne zaštite u okviru regionalne gerontološke mreže“, zahvaljujući kom će biti renoviran gerontološki klub Centar 1 i otvorena Regionalna akademija za negovatelje. U ovom projektu učestvuju Gerontološki centar iz Subotice, Dom za stare i penzionere Apatin i Domovi za stare i nemoćne osobe iz Osijeka i Đakova.

Ovim projektom, između ostalog, predviđeno je otvaranje Regionalne akademije za negovatelje, kao i adaptiranje gerontoloških klubova u Subotici, Apatinu, Đakovu i Osijeku. Direktor Gerontološkog centra Nenad Ivanišević istakao je da je ovaj prekogranični projekat značajan i razmene iskustava.

Partneri u projektu ističu kako je sve veće starenja stanovništva zajednički problem sa kojim se suočavaju i u Srbiji i u Hrvatskoj, te je neophodno raditi na poboljšanju kvaliteta socijalne nege.

Prokogranični projekat ReGerNet finansira EU, a ukupna vrednost projekta iznosi nešto više od 520 hiljada evra. Novac za učešće Gerontološkom centru u Subotici i Domu za stare i penzionere iz Apatina obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za finansije. Partneri iz Vojvodine i Hrvatske planiraju da nastave prekograničnu saradnju, a direktor Gerontološkog centra Nenad Ivanišević poručuje da je ideja da se preko projekata napravi odeljenje za zbrinjavanje dementnih lica.

1 komentar

  1. Postovanje
    Uputite me kako i koliko Kosta dom za stariju dementnu i pokretnu osobu.
    Ja zivim u hr a osoba u Srbiji u kuli

Komentari su zatvoreni