уторак , 9 августа 2022
Naslovna / Ekonomija / Preko programa NSZ do 50 novih radnih mesta

Preko programa NSZ do 50 novih radnih mesta

U Regionalnoj privrednoj komori privrednicima su predstavljeni aktuelni programi za podsticanje zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje. Za aktivne mere zapošljavanja za ovu godinu predviđeno je 2,8 milijardi dinara iz sredstava Nacionalne službe, kao i dodatnih 550 miliona dinara za osobe sa invaliditetom.

Subvencije su namenjene poslodavcima u privatnom sektoru, sa ciljem poboljšanja konkurentnosti u odnosu na javni sektor. Najveći deo programa namenjen je zapošljavanju teže zapošljivih lica poput osoba sa invaliditetom, mladih, Roma, dece bez roditeljskog staranja, dece palih boraca, kao i žrtava trgovine ljudima.

Najveći broj javnih poziva će biti otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do novembra, osim javnih radova za koje je moguće konkurisati do 10. marta, dok je rok za program samozapošljavanja 10. april. Prema procenama Regionalne privredne komore i subotičke Filijale NSZ, zahvaljujući ovim programima na teritoriji grada biće otvoreno 50 novih radnih mesta.

Prema poslednjim podacima, na evidenciji NSZ na području Filijale Subotica nalazi se 11 561 nezaposlena osoba, što je za 17 odsto manji broj u odnosu na isti period prošle godine. Na području Grada Subotice registrovano je 7058 nezaposlenih lica.

 

O autoru Ivana Radinović

Pogledaj i sledeće

Objavljene nove cene goriva: benzin pojeftinio na 199 dinara, dizel 218 dinara

Ministarstvo trgovine objavilo je nove cene goriva koje će važiti do 22. jula u 15 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.