Preko javnih radova u Gerontološkom centru zaposleno devet lica

U Gerontološkom centru uručeno je devet ugovora osobama koje su angažovane na period od 4 meseca preko javnih radova Nacionalne službe za zapošljavanje. Ova ustanova socijalne zaštite i Nacionalna služba za zapošljavanje od 2006. godine zajednički su realizovali 23 projekta, ukupne vrednosti preko 54 miliona dinara, u okviru kojih je zaposleno 330 lica.

U Gerontološkom centru, u prisustvu direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Zorana Martinovića, uručeni su ugovori osobama koje su angažovane preko javnih radova. Među njima je i Marina Dubravac koja je i prethodnih godina bila angažovana preko ovog programa.

Gerontološkom centru u tekućoj godini odobrena su dva projekta, u ukupnom iznosu od preko milion i 200 hiljada dinara, a u sklopu kojih će biti angažovano devet osoba, od čega su tri osobe sa invaliditetom. Iz ove ustanove navode da je cilj ovih projekata da se poboljša i proširi usluga seoskog domaćina.

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje poručuju da imaju u planu da ove godine kroz program javnih radova, na nivou zemlje, obuhvate blizu sedam hiljada nezaposlenih lica. Direktor NSZ Zoran Martinović očekuje da taj broj bude i premašen s obzirom da su se i lokalne samouprave aktivno uključile, te sopstvenim sredstvima podržavaju program. Kada je u pitanju Subotica preko javnih radova ove godine biće zaposlena 74 nezaposlena lica.