Preko dve hiljade učesnika na Festivalu ulične odbojke u Subotici

Preko dve hiljade učesnika na Festivalu ulične odbojke u Subotici

Dok se u Novom Sadu i okolnim mestima odvijao SOŠOV, na Gradskom trgu u našem gradu, po osamnaesti put, organizovan je Festival ulične odbojke „Streetvolleyball“ za dečake i devojčice od osam do petnaest godina.

I ove godine, učestvovalo je preko 160 ekipa iz preko trideset klubova Srbije i regiona, a ova manifestacija imala je za cilj popularizaciju odbojke među mladima.

Promoter ovogodišnjeg Festivala ulične odbojke bio je kapiten odbojkaša Spartaka Uroš Kecman, a takmičenje je bilo organizovano u sedam uzrasnih kategorija za devojčice i tri kategorije za dečake, od 2003. do 2009. godišta. Značaj ovog turnira, koji je tokom skoro dve decenije okupio brojne goste u Subotici i afirmisao mnoge današnje izuzetno uspešne odbojkaše i odbojkašice, prepoznala je i lokalna samouprava.

Ovakav način pokazao se kao dobra praksa da se, kroz afirmaciju sportskog i takmičarskog duha, stvaraju osnovni uslovi za aktivnije učešće mladih u vrhunskom sportu i da se, u slobodno vreme, što veći broj mlade populacije uključi u sportske aktivnosti.