понедељак , 8 марта 2021
Naslovna / Društvo / Preduzeće “Mobiliti” pružaće usluge ličnih pratilaca za 64 dece

Preduzeće “Mobiliti” pružaće usluge ličnih pratilaca za 64 dece

Usluge ličnih pratilaca u Subotici za 64 dece sa smetnjama u razvoju, pružaće preduzeće “Mobiliti” iz Sombora. Ova usluga nije značajna samo zbog totalnog uključivanja dece u obrazovni sistem, već i u van nastavne aktivnosti, a isto tako značajna je i podrška roditeljima jer omogućava lakšu organizaciju.

Pružanje usluga ličnih pratilaca postoji nekoliko godina unazad, međutim na ovaj način usluga je uređena i podrška grada u ovoj oblasti odvija se kroz nekoliko segmenata, a to su: finansiranje dnevnog boravka deci u “Kolevci”, pomoć udruženjima i usluga ličnog pratioca, rekla je Jasmina Stevanović, sekretar sekretarijata za društvene delatnosti.

U Subotici ima trenutno 64 dece koja su korisnici usluga ličnog pratioca, te uz pomoć njih savladavaju svoje poteškoće u svakodnevnom životu. Kako je Jasmina Stevanović istakla, tokom prošle godine ova usluga je unapređena kroz obuhvat dece sa invaliditetom već od treće godine života jer je takva podrška značajna u ranom razvoju deteta.

Lični pratilac pomaže deci sa invaliditetom prilikom odlaska u školu, oblačenju, a isto tako provodi vreme sa detetom, i pomaže mu u smirivanju kada je uznemireno.

Lični pratioci i personalni asistenti angažovani su tokom godine, dok traje nastava, te je tako, sa početkom školske godine, počelo je i pružanje usluga ličnih pratilaca.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prodavci na subotičkom Buvljaku čekaju povratak kupaca iz Mađarske

Boro Brešćanski već 31 godinu prodaje voće i povrće na subotičkom “Buvljaku”. Kako kaže, nikada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *