понедељак , 8 августа 2022
Naslovna / Društvo / Predstavnici Privredne komore Srbije obišli ,,Elektroremont“

Predstavnici Privredne komore Srbije obišli ,,Elektroremont“

 

Predstavnici Privredne komore Srbije obišli su pogone preduzeća ,,Elektroremont“ kako bi se upoznali sa problemima u vezi postojećih kapaciteta. Preduzeće ,,Elektroremont“ je elektrotehničko-uslužno preduzeće koje je tehnički i kadrovski osposobljeno za izvođenje najsloženijih poslova remonta i popravki električnih mašina i uređaja.

Glavni problem sa kojim se suočava preduzeće ,,Elektroremont“ jeste nedostatak prostora kako bi dodatno razvili firmu, povećali proizvodnju i izvoz koji je na visokom nivou i obuhvata celu Evropu, ali i kako bi zaposlili nove radnike što predstavlja cilj u narednom periodu. Direktor ističe da je Italijanska firma u naš grad došla sa namerom da tu dugoročno razvija svoj posao, a za novu opremu koju očekuju, vrednosti 2,5-3 miliona evra, potrebno im je proširenje prostora.

Slobodan Vojinović, v.d. direktora RPK u Subotici, pohvalio je rad firme ,,Elektroremont“ i naglasio da je to jedna od retkih firmi čija je privatizacija bila uspešna, a da će RPK učiniti sve što može da pomogne firmi u prevazilaženju problema i nalaženju adekvatnih rešenja za proširenje kapaciteta rada.

,,Elektroremont“ osnovan 1953. godine u Subotici, trenutno ima 140 radnika, a planirano je da se uz novu opremu, proširenje prostora, zaposli i 60 novih radnika.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Akcija prikupljanja životnih namirnica za socijalno ugrožene porodice i sugrađane

Neformalno udruženje volontera „Naše malo je nekome sve“ organizuje u nedelju, akciju prikupljanja i podele …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.