среда , 28 септембра 2022
Naslovna / Društvo / Predstavnici Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana voljni da pomognu „Kolevci“

Predstavnici Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana voljni da pomognu „Kolevci“

Predstavnici Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, ponovo su posetili Dom za decu sa smetnjama u razvoju “Kolevka”, gde su se sa direktorom i predstavnicima lokalnih vlasti dogovarali o ponovnoj saradnji u vidu pomoći ovoj ustanovi. Sastanku su prisustvovali Džejms i Debra Mekalpin, predstavnici Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Milimir Vujadinovic, predsednik Radne grupe za praćenje migracija i Nenad Kozomora, direktor „Kolevke“.

Na sastanku su iznešene sve potrebe „Kolevke“, kako prilikom rada sa maloletnim migrantima bez pratnje roditelja, tako i prilikom svakodnevnog rada i funkcionisanja. Iz „Kolevke“ se nadaju da će se postići dogovor o pomoći ovoj ustanovi.

Predstavnici Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana ističu kako su uvideli da je „Kolevci“ potrebna pomoć za smeštaj migranata, ali i za rad sa bolesnom decom kako bi im se omogućio što kvalitetniji život. Njima je najpotrebija zaštita i sigurnost.

Iz „Kolevke“ podsećaju da im je ova organizacija i u prethodnom periodu pomagala i to u novčanooj pomoći u iznosu od 10 000 dolara. Takođe, podsetili su da je i Republika Srbija izdvojila značajna sredstva za pomoć „Kolevci“, kao i Vlada Švajcarske.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Audio izložba “Jasenovac. Logor smrti, zemlja živih” u Fondaciji „Danilo Kiš“

U prostorijama Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš”, u četvrtak, u 19 časova, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.