Predstavnici Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana voljni da pomognu „Kolevci“

Predstavnici Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, ponovo su posetili Dom za decu sa smetnjama u razvoju “Kolevka”, gde su se sa direktorom i predstavnicima lokalnih vlasti dogovarali o ponovnoj saradnji u vidu pomoći ovoj ustanovi. Sastanku su prisustvovali Džejms i Debra Mekalpin, predstavnici Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Milimir Vujadinovic, predsednik Radne grupe za praćenje migracija i Nenad Kozomora, direktor „Kolevke“.

Na sastanku su iznešene sve potrebe „Kolevke“, kako prilikom rada sa maloletnim migrantima bez pratnje roditelja, tako i prilikom svakodnevnog rada i funkcionisanja. Iz „Kolevke“ se nadaju da će se postići dogovor o pomoći ovoj ustanovi.

Predstavnici Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana ističu kako su uvideli da je „Kolevci“ potrebna pomoć za smeštaj migranata, ali i za rad sa bolesnom decom kako bi im se omogućio što kvalitetniji život. Njima je najpotrebija zaštita i sigurnost.

Iz „Kolevke“ podsećaju da im je ova organizacija i u prethodnom periodu pomagala i to u novčanooj pomoći u iznosu od 10 000 dolara. Takođe, podsetili su da je i Republika Srbija izdvojila značajna sredstva za pomoć „Kolevci“, kao i Vlada Švajcarske.