Predstavljene kreditne linije Razvojnog fonda APV

Predstavnici Razvojnog fonda Vojvodine u saradnji sa Gradskom upravom u Plavoj sali Gradske kuće prezentovali su tokom prepodneva kreditne linije Fonda namenjene registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, pravnim licima i preduzetnicima.

Kosa Došen, vlasnica vile na Paliću, došla je na prezentaciju kreditnih linija Razvojnog fonda APV sa željom da se informiše o kreditu kojim bi mogla da proširi svoj posao. Kako kaže, do sada nije koristila nikakve subvencije ni pomoć države, ali nakon 16 godina rada u turizmu razmatra najpovoljnije mogućnosti za ostvarivanje ove želje.

Razvojni fond APV ima 12 kreditnih linija za koje je u ovoj godini opredeljeno 2,5 milijardi dinara. Kamatne stope za sve kreditne linije su fiksne i kreću se u rasponu od 1-3% na godišnjem nivou. Kreditne linije namenjene su registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, pravnim licima i preduzetnicima, a neke od tema o kojima je bilo reči na današnjoj prezentaciji su: krediti za investicije, subvencionisane kamate u turizmu, kupovina poljoprivrednih zemljišta i mehanizacije, te IPARD program.

Među mnogobrojnim kreditnim linijama Fonda, kreditna linija za podršku IPARD programima ove godine dobila je na punom odjeku jer su u ovoj godini počela da stižu i prva rešenja, te su krenuli i prvi zahtevi za ovakve kredite, napominju iz Razvojnog fonda APV.