Predstavljena Trade Ready inicijativa

Cilj Trade ready, EBRD inicijative za podršku trgovanju je pružanje podrške kompanijama koje se bave uvozom i izvozom da dođu do znanja i finansijskih sredstava neophodnih za uspeh na međunarodnim tržištima. Kako bi ovu inicijativu prezentovali predstavnicima malih i srednjih preduzeća u našem okrugu u Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog okruga održana je prezentacija ove inicijative.

Među predstavnicima firmi iz Severnobačkog okruga koji su se okupili danas na predstavljanju Trade Ready inicijative bili su i predstavnici kompanije “Joviste” čiji su proizvodi prisutni i na domaćem i na evropskom tržištu. Po rečima predstavnika ove firme, zainteresovani su da saznaju na koji način mogu da unaprede svoju spoljnu trgovinu.

Cilj Trade Ready inicijative je podrška malim i srednjim preduzećima da unaprede svoj trgovinski potencijal. Ova inicijativa pruža širok spektar saveta kako bi MSP postala konkurentnija kako u zemlji tako i u inostranstvu. Pomoću alata koje inicijativa Trade Ready nudi mala i srednja preduzeća imaju bolje mogućnosti da izaberu odgovarajuće opcije finansiranja za svoju međunarodnu trgovinu.

Primenu Trade Ready inicijative u Srbiji finasiraju Evropska unija i Luksemburg, a naša zemlja je prva zemlja Zapadnog Balkana koja koristi pogodnosti ovog programa. Ovaj program sprovodi se i u Gruziji.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime