Predsednik Vučić obišao proizvodne pogone u Subotici i na Paliću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor obišli su, u subotu, fabriku lekova “Gudvil” u Subotici i hladnjaču i destileriju „Podrum Palić“.
Domaća industrija vina napreduje koracima od sedam milja, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, te podsetio da se radi na izradi nacionalne strategije za dalji razvoj ove industrije. On je čestitao svim vinarima na uspehu koji se beleži u poslednje vreme.
Kompanija “Andex” investirala je 11,45 miliona evra u izgradnju hladnjače i destilerije na Paliću. Od toga oko 4,7 miliona evra obezbedila je komanija iz sopstvenih sredstava, 4,05 miliona evra obezbeđeno je preko fondacije “Prosperitati”, dok 2,7 miliona evra čine kreditna sredstva. Hladnjača, čiji je kapacitet 6 hiljada tona smrznutih proizvoda i u kojoj će u sezoni raditi 160 ljudi, prostire se na površini od 7 hiljada metara kvadratnih, dok se destilerija prostire na 11 hijada kvadrata.
Predsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor podsetio je da je pre 4 godine, zahvaljujući podršci Mađarske vlade pokrenut investicioni zamajac, te da je do sada, preko Fondacije “Prosperitati”, u Srbiju uloženo preko 300 miliona evra.
Osim hladnjače i destilerije „Podrum Palić“,predsednik Vučić je, u subotu, obišao i novootvorenu fabriku lekova “Gudvil”. On je rekao da će izvoz obe kompanije iznositi više desetina miliona evra što predstavlja ogromnu dobit za državu, kao i za naš grad.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime