Predsednik HDZ-a BiH razgovarao sa predstavnicima Hrvata u Srbiji

Predsednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, Dragan Čović juče se u Subotici sastao sa članovima HNV-a i predstavnicima DSHV-a. Na sastanku, koji se održan u prostorijama Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, dogovoreno je da predstavnici hrvatske zajednice u Srbiji i BiH intenziviraju saradnju, a dogovoreni su i konkretni koraci, kao i novi sastanak u Mostaru.
Predsednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, Dragan Čović istakao je da je poziv za susret u Mostaru otvoren, te da je to prilika da se nastave razgovori koji su započeti juče.
Predsednica Hrvatskog nacionalnog veća, Jasna Vojnić naglasila je da su ovakvi susreti izuzetno značajni, te dodala da predstavnici Hrvata u Vojvodini mogu puno da nauče od svojih kolega u BiH.
Vojnić je istakla i da su u poslednje vreme napravljeni ozbiljni pomaci, te podsetila da je pri kraju otkup kuće Josipa bana Jelačića, da je otvoren lektorat hrvatskog jezika u Novom Sadu, kao i da je izrađena dokumentacija za osnivanje hrvatskog školskog centra. Nakon Čovićeve posete Subotici on se, zajedno sa svojim domaćinima, uputio ka Petrovaradinu gde je održana proslava praznika hrvatske nacionalne zajednice u Srbiji- Dan bana Jelačića.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime