Prednosti i mane Last minut letovanja

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, a mali broj Subotičana se odlučuje da iskoristi pogodosnosti Last minute ponuda. Oni koji se odluče da čekaju poslednji trenutak kako bi odabrali destrinaciju za letovanje, plaćaju oko 20-30 % nižu cenu u odnosu na punu cenu letovanja.

 

Većina Subotičana sa kojima smo razgovarali kažu da svoje letovanje planiraju unapred, i to i po više od pola godine pre datuma letovanja. Retki od njih odlučuju se da iskoriste pogodnosti Last minute ponuda.

 

Vlasnica turističke agencije, Bojana Kalač kaže da se mali broj Subotičana odlučuje na Last minute ponude i da to čine uglavnom oni koji u poslednjem momentu od svojih poslodavaca dobijaju odobrenje za godišnji odmor. Ona kaže da se u Grčkoj Last minude ponude većinom odnose na Olimpsku regiju i za ostrvo Eviu, gde su cene i najpovoljnije. Tako se u ovoj regiji u Last minut ponudi sa prevozom i smeštajem može letovati 10 dana za 159 evra po osobi. Za druge delove Grčke ponude nisu toliko povoljne, objašnjava Bojana Kalač. Cena last minut ponuda može biti niža i do 40% u ondosu na redovnu cenu aranžmana.

 

Svi oni koji se odluče za Last minut ponudu moraju biti spremni da na letovanje krenu za najviše 10 dana, a kod nekih ponuda polazak je za svega 2-3 dana. Osim toga što se u kratkom roku kreće na putovanje, Last minut ponude moraju se isplatiti odmah u celosti.