Predavanja u vezi bezbednosti u saobraćaju

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Subotice u protekla dva dana organizovao je niz aktivnosti i predavanja za sve generacije Subotičana na temu bezbednog učestvovanja u saobraćaju.

U sali Nove opštine učenici Tehničke škole “Ivan Sarić” koji pohađaju saobraćajne smerove imali su priliku da slušaju predavanje na temu bezbednog učešća u saobraćaju iz ugla lica koje je stradalo u saobraćajnoj nezgodi. Među učenicima je bila i Jelena Jovanović, učenica 4. razreda koja već gotovo godinu dana vozi. Jelena ističe da je svesna važnosti odgovornog ponašanja u saobraćaju zbog svoje, ali i bezbednosti drugih.

Slaviša Savić održao je predavanje učenicima iz ugla osobe koja je stradala u saobraćajnoj nezgodi. Cilj njegovog predavanja bio je da ukaže mladima sa koliko ozbiljnih posledica može da se susretne neko ko ne poštuje saobraćajne propise. Bilo je reči i o tome kakvi sve izazovi očekuju sve učesnike u saobraćaju i šta sve može biti posledica neodgovornog ponašaja.

U okviru ovog ciklusa predavanja, Savet za bezbednost saobraćaja Grada Subotice juče je u dve osnovne škole organizovao edukacije đaka prvaka na montažnom poligonu, a istog dana u prepodnevnim časovima naši najstariji sugrađani imali su priliku da čuju o pravilnom i bezbednom učestvovanju u saobraćaju na Mlečnoj pijaci. Pored učenika Tehničke škole, predavanje će danas biti održano ia za mopediste i motocikliste.