Predavanja na temu pravilne upotrebe auto sedišta za decu

U organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Subotice juče je na Otvorenom univerzitetu održano prvo u nizu predavanja na temu pravilne upotrebe auto sedišta za decu.

Jozefina Berkeš je jedan od roditelja koji su prisustvovali sinoćnjem predavanju i obuci o pravilnoj upotrebi auto sedišta. Jozefina je majka dve devojčice od 4 i 10 godina i smatra da je upotreba auto sedišta jako važna za bezbednost dece u saobraćaju i naglašava da ih koristi redovno, ali da nikad nije prošla obuku za njihovu pravilnu upotrebu te se zbog toga prijavila na predavanje.

Predavanje o značaju i pravilnoj upotrebi auto sedišta održala je diplomirana inženjerka saobraćaja Marijana Jovanović iz Udruženja “Aktiv NS”. Ona je iznela podatak da u Srbiji oko 60% roditelja koristi auto sedišta, a od tog procenta 90% pravi grešku pri korišćenju.

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Subotice svake godine organizuje predavanja za roditelje na temu pravilne upotrebe auto sedišta kako bi podigli svest roditelja o važnosti bezbednog transporta najmlađih u automobilima. Prvo u nizu predavanja održano je sinoć na Otvorenom univerzitetu, a nakon toga podeljena su auto sedišta slučajnim odabirom roditelja koji su se prijavili na predavanja.

Planirano je da bude održano ukupno 5 edukacija za grupe od po 30 roditelja, a Grad je obezbedio i 50 auto sedišta koja će biti podeljena učesnicima.

Prethodni članak
Sledeći članak