Pravilno je bezbedno

Cilj multimedijalne prezentacije edukativnog tima „Infrastruktura železnice Srbije“ održane u OŠ „Sečenji Ištvan“ bio je da upozna decu nižih razreda ove obrazovne ustanove sa osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i na pružnim prelazima. Predavanje je održano u okviru kampanje pod nazivom „Pravilno je bezbedno“ koja se realizuje u čitavoj Srbiji.

Prva od tri osnovne škole u kojima je danas održano predavanje u okviru kampanje „Pravilno je bezbedno“ bila je OŠ „Sečenji Ištvan“. Ovu školu pohađa 1129 učenika, a njih 140 iz nižih razreda prisustvovali su predavanju. Iz Škole poručuju da o bezbednosti dece u saobraćaju uvek treba govoriti.

„Infrastruktura železnice Srbije“ za ovu godinu planira da u saradnji sa i uz sufinansiranje lokalne samouprave obezbedi savremenom opremom dva putna prelaza. U pitanju su putni prelaz u Koparskoj ulici i na Bajskom putu.

Kampanja „Pravilno je bezbedno“ namenjena je učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole, a sprovodi se u celoj zemlji. Edukativni tim „Infrastruktuire železnice Srbije“ danas je održao prezentaciju đacima u tri subotičke osnovne škole: „Sečenji Ištvan“, „Đuro Salaj“ i „Matko Vuković“.

Predavanja u okviru kampanje „Pravilno je bezbedno“ se u Subotici nastavljaju sledeće srede kada će ga slušati đaci u OŠ „Kizur Ištvan“, „J.Jovanović Zmaj“ i „Jovan Mikić“. Predavanja se završavaju 25. aprila kada će se edukovati đaci u školama: „Sonja Marinković“ i škole u Starom i Novom Žedniku.