„Praćenjem javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu“

Subotičani su danas u parku Prozivka imali priliku da iskažu svoje mišljenje i podele svoja pozitivna i negativna iskustva u kontaktima sa lokalnom samoupravom u uličnoj akciji pod sloganom “Pratim JA” u organizaciji Centra za ravnomerni regionalni razvoj iz Beograda.

Lokalni aktivisti Centra za ravnomerni regionalni razvoj našli su se danas u ulozi šalterskih radnika čiji je zadatak bio da budu na usluzi svojim sugrađanima. Subotičani koji su šetali parkom na Prozivci imali su priliku da popune online upitnik i iskažu svoje mišljenje o zadovoljstvu uslugama koje lokalna samouprava i institucije pružaju građanima. Subotičani i Subotičanke sa kojima smo razgovarali su većinom zadovoljni radom gradske vlasti.

Centar za ravnomerni regionalni razvoj iz Beograda kroz projekat „Praćenjem javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu“ realizuje ulične akcije tokom kojih građani imaju priliku da popune online upitnik na platformi www.pratimja.rs i na taj način iskažu svoje mišljenje, te podele svoja pozitivna i negativna iskustva u kontaktima sa lokalnom samoupravom. U Subotici će do kraja oktobra biti organizovano ukupno 5 ovakvih akcija, a danas je organizovana druga po redu.

Projekat „Praćenjem javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu“ sprovodi Centar za ravnomerni regionalni razvoj kao partnerska organizacija zajedno sa Centrom za evropsku politiku iz Beograda, Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju iz Niša i Ekološkim centrom“Stanište“ iz Vršca, a finansira ga Evropska unija.