Povodom Nedelje rađanja organizovana edukativna predavanja

 

Povodom Nedelje rađanja u prostorijama Fondacije za mentalnu higijenu ,,Exspecto“ organizovana su edukativna predavanja namenjena ženama koje planiraju porodicu, trudnicama, porodiljama i svima koji su zainteresovani da steknu znanja o prirodnom porođaju. Nedelja rađanja obeležena je šesti put, a završava se sutra nakon predavanja koja će trajati od 10 do 13 časova u prostorijama fondacije ,,Exspecto“.

 

Prema rečima naše sugrađanke, Anastasie Abraham, mlade mame osmomesnečnog Alena, u pripremi za porođaj prvog deteta pomogla su joj iskustva starijih žena koje su bile adekvatne savetnice i dovoljna podrška.

Nedelja rađanja posvećena je porodici, planiranju porodice, očekivanju i podizanju dece. Glavne teme tiču se važnosti podrške žena ženama u toku porođaja, prirodnog porođaja, traumi koju porođaj može da izazove kod žena i načinima prevazilaženja kao i promeni u partnerskim odnosima kioje može da izazove rođenje deteta. Cilj jednočasovnih predavanja je stvaranje boljeg odnosa društva prema trudnicama, porodiljama i bebama naglašavaju iz fondacije.

 

Predavanja posvećena prirodnom porođaju (na temu prirodnog porođaja) održaće stručnjak Divna Miljković, babica i predsednica Udruženja babica Srbije. Sutra u intervalu od 10 do 13 časova u prostorijama fondacije za mentalnu higijenu ,,Exspecto“, u Šantićevoj ulici br. 27, biće održana tri predavanja na mađarskom jeziku, a za sve zainteresovane je obezbeđen prevod na srpski jezik.