Povećati kvalitet socijalne zaštite

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem sa kojim je razgovarao o mogućnostima da se na operativan način pristupi realizaciji zajedničkih aktivnosti u oblasti socijalne zaštite.

Na je sastanku je istaknuto da će Pokrajinska vlada i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zajednički i koordinisano raditi na unapređenju kvaliteta života i rada u ustanovama čiji su osnivači Pokrajina i Republika.

Predsednik Mirović je naglasio da postoji dobra osnova za saradnju na programskom nivou i dobre pozicije za zajedničko finansiranje projekata na teritoriji Vojvodine koji će povećati kvalitet u upravljanju ustanovama socijalne zaštite i odnos prema korisnicima.

Ministar Đorđević je naveo da će u daljoj strategiji resornog ministarstva akcenat biti na kapitalnim projektima, među kojima će biti i oni na teritoriji AP Vojvodine, kao i da će biti nastavljena briga o penzionerima, osobama sa invaliditetom, deci i porodici, Romima. Sastanku u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Saša Trandafilović, zamenica pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Milka Budakov i podsekretar Palimir Tot.