Povećano interesovanje građana za letovanje ove sezone

Iz turističkih agencija poručuju da je povećano interesovanje građana za letovanje ove sezone. Najpopularnija destinacija za odlazak na letovanje je i dalje Grčka, a zatim slede destinacije kao što su Crna Gora i Hrvatska. Od ove godine boravišna taksa za turiste koji letuju u Grčkoj iznosi pet evra po smeštajnoj jedinici.

Građani sa kojima smo razgovarali rekli su nam da su letovanje planirali tokom cele godine i da se trude da pronađu povoljne aranžmane. Ove godine putovaće u Grčku i Crnu Goru, a ima i onih koji planiraju da letovanje provedu na Hrvatskom primorju.

Prema rečima Bojane Kalači, sugrađani ovih dana češće zakazuju i uplaćiju letnje aranžmane, a cena zavisi od željene destinacije, tipa smeštaja koji klijenti izaberu, vrste prevoza i načina plaćanja. Ranije rezervacije donose najviše popusta i pogodnosti prilikom plaćanja dok su last minute ponude, za koje se odlučuje manji broj građana, takođe ekonomične. Smeštaj u Grčkoj za četvoročlanu porodicu tokom juna može da se pronadje za pet stotina evra, a tokom avgusta za oko sedamsto evra. Cene letovanja po osobi u Grčkoj se kreću od 80 do 300 evra, a predložene destinacije za mlade u Grčkoj su Paralia, Halkidiki, Zakintos i Tasos.

Prilikom planiranja godišnjeg odmora najvažnije je uskladiti želje i mogućnosti poručuju iz turističkih agencija. Makarska je takođe popularna destinacija za koju se sve veći broj ljudi odlučuje, a takođe je povećano interesovanje za destinacije kao što su Egipat i Turska, a prema rečima turističkih radnika nema razloga za brigu o bezbednosti.