уторак , 5 јула 2022
Naslovna / Društvo / Povećano interesovanje đaka za kuvare

Povećano interesovanje đaka za kuvare

U Ekonomsku srednju školu “Bosa Milićević” u narednoj školskoj godini biće upisano 4 odeljenja na srspkom nastavnom jeziku i 3 na mađarskom u dva područja rada, sa po 30 učenika u svakom odeljenju.

U školskoj 2022/2023. godini u Ekonomskoj srednjoj školi “Bosa Milićević” biće upisano ukupno 7 odeljenja na području rada ekonomija, pravo i administracija i trgovina, ugostiteljstvo i turizam. Od ovog broja odeljenja, 5 će biti otvoreno na 4 stepenu obrazovanja, a 2 na 3. stepenu, dok će 4 biti na srpskom nastavnom jeziku, a 3 na mađarskom.

Iz škole ističu da su svi obrazovni profili usklađeni sa potrebama tržišta rada, te da se naglasak stavlja na osnaživanje praktičnih veština kod đaka. U ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi obrazuju đake za zanimanja koja im omogućavaju kako uključivanje na tržište rada odmah po završetku srednje škole, tako i nastavak školovanja na visokim školama.

Iz škole navode da su godinama popularni gotovi svi obrazovni profili na 4. stepenu, a u poslednjih nekoliko godina vlada povećano interesovanje đaka za kuvare pa ovaj smer upisuju i vukovci, budući da se radi o veoma traženom zanimanju.

https://youtu.be/f_5Wi-OAYvM

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Produženo radno vreme pojedinih graničnih prelaza

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u dogovoru sa nadležnim pograničnim organima Mađarske, zbog povećane frekvencije saobraćaja na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.