среда , 28 јула 2021
Naslovna / Društvo / Povećane cene zahteva za vozačku dozvolu i izvoda iz matičnih knjiga

Povećane cene zahteva za vozačku dozvolu i izvoda iz matičnih knjiga

Posle usklađivanja Tarife republičkih administrativnih taksi koje je sastavni deo Zakona o republičkim administrativnim taksama u Republici Srbiji naplaćuju se uvećani iznosi za izdavanje pojedinih dokumenata.

Poskupela je administrativna nadoknada za izvode iz Matičnih knjiga, ali i zahtev za izdavanje vozačke dozvole.

– Iznosi republičkih administrativnih taksi usklađuju se svake godine godišnjim indeksom potrošačkih cena koji objavljuje Republički zavod za statistiku za period od 1. maja prethodne godine do 30. aprila tekuće godine. Takse koje su propisane ili čija je visina izmenjena Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama od 5. decembra 2020. godine usklađene su ideksom potrošačkih cena za period od 1. januara 2021. godine do 30. aprila 2021. godine – navode iz Ministarstva finansija.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku godišnji indeks potrošačkih cena u Republici Srbiji u periodu od 1. maja 2020. godine do 30. aprila 2021. godine iznosio je 102,8 odsto (rast od 2,8 odsto), odnosno u periodu od 1. januara 2021. godine do 30. aprila 2021. godine iznosio je 102,6 odsto (rast od 2,6 odsto).

Prema tome, visina taksi propisanih Zakonom povećana je za 2,8 procenata, odnosno takse koje su propisane u decembru 2020. godine povećane su za 2,6 odsto.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Donacija zaposlenih u „Idea“ prodavnicama korisnicima Doma „Kolevka“

Zaposleni u 12 “Idea“ prodavnica iz Apatina, Sombora i okoline donirali su prehrambene i kozmetičke …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *