среда , 8 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Povećana sredstva za sufinansiranje listova na jezicima nacionalnih manjina

Povećana sredstva za sufinansiranje listova na jezicima nacionalnih manjina

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas godišnje ugovore o sufinansiranju predstavnicima novinsko-izdavačkih kuća koje izdaju listove na jezicima nacionalnih manjina. Pokrajinska vlada je za to ove godine izdvojila 278 miliona dinara, odnosno pet odsto više nego u 2017.
„Informisanje na manjinskim jezicima je od početka jedan od najznačajnijih prioriteta ove Pokrajinske vlade, jer je ono od izuzetne važnosti za očuvanje samobitnosti nacionalnih manjina“, naglasio je, tom prilikom, predsednik Mirović.
Preciziravši da je reč o devet izdavačkih kuća sa ukupno 22 lista na manjinskim jezicima, od čega je jedan dnevni, tri nedeljna, pet mesečnih i 13 dečijih odnosno omladinskih, on je istakao da ti listovi promovišu vrednosti koje ne pripadaju samo nacionalnim manjinama, nego i svima koji u žive u AP Vojvodini.
„Već u godinama koje dolaze mi ćemo učiniti sve da povećamo ovu vrstu podrške, s ciljem da se ona vrati na nivo iz 2014. godine“, najavio je je predsednik Mirović.
Naglasivši da je Pokrajinska vlada iskren prijatelj i partner novinsko-izdavačkim kućama koje izdaju listove na jezicima nacionalnih manjina, Mirović je pozvao njihove predstavnike na svakodnevnu komunikaciju, s ciljem da se zajedno rešavaju svi problemi sa kojima se one suočavaju.
Ugovori o sufinansiranju danas su uručeni novinskim kućama „Mađar so“, „Het nap“, „Hlas ljudu“, „Libertatea“, „Ruske slovo“, Hrvatska riječ“, Bunjevački informativni centar, Makedonski informativni centar i „Ridne slovo“.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U parku na Prozivci zasađena su stabla u okviru projekta “Zelena Srbija”

U parku na Prozivci zasađena su stabla crvenocvetnog kestena, japanske ukrasne trešnje i piramidalnog graba …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *