Povećan broj udomljenja pasa

 

U prihvatilištu za napuštene pse i mačke povećan je broj udomljenih pasa.

U toku prvih šest meseci u prihvatilištu za napuštene pse i mačke udomljeno je 54 pasa dok je u toku prošle godine udomljeno ukupno 36 pasa. Povećan broj udomljenja ukazuje na sve veću humanost i društvenu odgovornost građana poručuju iz prihvatilišta.

Naš sugradjanin, Petar Narandžić i njegova supruga udomili su psa mešanca starog 2,5 godine po imenu Brka koji je u prihvatilištu proveo četiri meseca i time su pokazali humanost. Za njih je to prvi pas kojeg su udomili iz prihvatilišta iako imaju već tri psa u svom domaćinstvu.

Prema rečima, rukovodioca Radne jedinice za zoo-higijenu u Prihvatilištu za pse i mačke, Aleksandre Bukvić, udomljenje psa je jednostavna procedura koja podrazumeva izbor budućeg ljubimca, procenu kompatibilnosti temperamenata psa i vlasnika, razgovor sa udomiteljima radi procene uslova i obilazak nakon par meseci od udomljenja. Potpisivanjem ugovora o udomljavanju sva prava prihvatilišta predaju se vlasniku psa, procedura je besplatna, traje kratko, a za udomljenje psa su najpotrebniji ljubav i želja poručuju u prihvatilištu.

Trenutno u prihvatilištu za pse ima 237 pasa koji su zbrinuti sa javnih površina, a kapacitet prihvatilišta iznosi 260 pasa. Prihvatilište radi dugi niz godina, uslovi su daleko bolji u zadnje dve godine nakon modernizacije ističu u prihvatilištu.