Povećan broj kovid pozitivnih

U poslednje dve nedelje povećan je broj Subotičana pozitivnih na infekciju kovid-19 u Kovid- respiratornoj ambulanti Doma zdravlja. Od testiranih pacijenata čak jednu trećinu čine oni kod kojih je potvrđen korona virus.

Dok je početkom ovog meseca u Kovid- respiratornoj ambulanti Doma zdravlja od 181 testiranog pacijenta kod njih 58 potvrđen korona virus, prethodne dve nedelje beleži se povećanje broja obolelih od ove infekcije. Tokom prethodne dve nedelje na kovid infekciju testirano je 450 pacijenata, a virus je potvrđen kod njih 178. Lekari ističu da je i dalje mali broj uputa u Opštu bolnicu, a u najvećem broju slučajeva pacijenti se upućuju zbog dodatne terapije.

Osim zbog kovid infekcije, u Kovid- respiratornu ambulantu Doma zdravlja javlja se i veći broj sugrađana zbog svih vrsta respiratornih tegoba i povećane telesne temperature.

Respiratorna ambulanta Doma zdravlja u Harambašićevoj ulici od decembra radi svakog radnog dana u vremenu od 07 h do 17 časova, a subotom i nedeljom od 7 h do 14.