Povećan broj kineskih turista u Subotici

Kineski turisti su tokom prošle godine ostvarili oko 2000 noćenja u Subotici i na Paliću, što čini povećanje od 375% u odnosu na 2016.godinu. Kinezi koje posete Suboticu su najviše zainteresovani za arhitekturu našeg grada i gastronomiju.

Tokom 2016. godine kineski turisti nisu bili ni u prvih 30, a prošle godine ušli su u top 15 po broju poseta Subotici. U 2017. godini kineski turisti su ostvarili 2000 noćenja u našem gradu, što po rečima direktora Turističke organizacije Subotica, Neše Radulovića predstavlja povećanje od 375%.

Turisti iz Kine najviše su zainteresovani za arhitekturu našeg grada i za gastronomiju. U Turističkoj organizaciji Subotice kažu da je u proteklih godinu dana primetno povećanje broja stranih turista u Subotici i to za 50%, a većinu tih turista čine Kinezi. U ovoj organizaciji kažu da očekuju da će Kinezi ući u top 10 turista u Subotici i na Paliću u narednom periodu.

Turistička organizacija Subotice je, kako bi se na najbolji način predstavila i ovoj grupi turista, nastupila na Sajmu u Pekingu ove godine, a štampana je i brošura u kojoj je predstavljen naš grad, na poljsko-kineskom jeziku