Potvrde o zamenskim putovanjima

Subotičani koji su uplatili aranžmane u celosti ili delimično do 15.marta, odnosno do proglašenja vanrednog stanja, imaju pravo na potvrde o zamenskim putovanjima, navode iz YUTE.

Na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije koja je doneta, putnicima koji imaju aranžmane uplaćene u celosti ili delimično do 15. marta , omogućava se da ukoliko to žele u dogovoru sa agencijom pomere termin putovanja. Iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije objašnjavaju da nije bitan datum kada je bilo planirano putovanja, već da je ugovor o putovanju pravljen pre 15.marta. Reč je o potvrdama o zamenskim putovanjima.

Ovakav način kompenzacije putnicima je bio jedini moguć, iz razloga što su agencije novac koji su primili od turističkih aranžmana u največoj meri prebacili stranim partnerima kao garanciju, objašnjavaju iz Yute. Oni koji zamesnko putovanje ne iskoriste do kraja sledeće kalendarske godine, moći će nakon tog roka da apliciraju za povrat novca od 1.januara 2022.godine.

Iako u izmenjenom obliku turistička sezona ni ovog leta neće izostati, a od kako se polako otvaraju granice, interesovanje ljudi za putovanja se ponovo vraća, objašnjavaju turistički radnici. Subotičani i dalje najviše interesovanja pokazuju za Grčku, a posle te destinacije najviše se interesuju za Bugarsku, a u znatno manjoj meri za destinacije poput Turske i Egipta.

Prema rečima turističkih radnika, kod Subotičana je došlo i do porasta interesovanja za destinacije u Srbiji. Najviše se građani raspituju za poznate banje u našoj zemlji poput Vrnjačke, Prolom i Sokobanje.

 

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime