Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Ekonomskog fakulteta

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Ekonomskog fakulteta juče je ozvaničena saradnja ove dve institucije na polju prekvalifikacija, zapošljavanja i zajedničkog apliciranja kod evropskih fondova.

Nakon potpisivanja Sporazuma, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, istakao je da su sekretarijat na čijem je on čelu i Ekonomski fakultet na istom zadatku da učine privredu ovog grada, Vojvodine i Srbije naprednijom i inovativnijom i da povežu studente koji završavaju fakultet sa privrednicima.

Potpisivanjem Sporazuma, Ekonomski fakultet i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam sarađivaće na polju prekvalifikacija, zapošljavanja, kao i pronalaženja praksi za studente u odgovarajućim privrednim subjektima. Sporazum će im omogućiti i da zajednički apliciraju kod fondova Evropske unije. Dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Nebojša Gvozdenović očekuje da će najveće interesovanje biti za prekvalifikacije u IT sektoru.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam izjavio je da postoji mogućnost povećanja iznosa koji poslodavci koji zapošljavaju radnike u visokofrekventnim delatnostima poput IT sektora, finasija i turizma sa 250.000 dinara na 300.000 ili više svakom poslodavcu koji zaposli visokoobrazovano lice nakon završetka fakulteta.