Potpisani ugovori sa predstavnicima udruženja građana iz oblasti poljoprivrede

Na konkursu koji je objavio Sekretarijat za poljoprivredu, u cilju podrške udruženjima građana, koja se bave aktivnostima u vezi sa poljoprivredom, uspešno je konkurisalo 14 udruženja. Svečano potpisivanje ugovora sa predstavnicima udruženja građana, upriličeno je u Plavoj sali.
Ove godine bio je veći broj prijavljenih na Konkurs, ali nisu sva udruženja ispunjavala zahteve, navode iz uprave Grada. Predstavnik Udruženja proizvođača i ljubitelja rakije “Subotička peščara” ,Saša Kopilović ovom prilikom rekao je da ova podrška od velikog značaja, a ovo je drugi put da je ovo udruženje učestvovalo na konkursu.
Za ovogodišnji konkurs iz budžeta izdvojeno je 2 miliona dinara, a udruženja su za svoje programske aktivnosti, seoske manifestacije kao i popularizaciju malih poljoprivrednih proizvođača lokalnih i domaćih proizvoda, mogla da konkurišu maksimalno u vrednosti do 200 000 dinara, navode iz Gradske uprave. Najveći broj zahteva odnosio se na realizaciju seoskih manifestacija, a u proseku udruženja su dobila 180 000 dinara, poručuju iz uprave Grada.
Ovo je samo jedna u nizu podrška udruženjima građana, a kako navode iz lokalne samouprave, aktivnosti ovih udruženja od značaja su kako za sama udruženja tako i za Grad uopšte.
Za ovu godinu u oblasti poljoprivrede ovo je poslednji konkurs, navode iz lokalne samouprave.