Potpisan ugovor o donaciji kompanije „Ametek“ i Crvenog krsta Subotica

Zahvaljujući donaciji od 25000 dolara kompanije “Ametek” Crvenom krstu Subotica, 20. maja će početi distribucija kuvanih obroka za 1200 korisnika Narodne kuhinje. Kompanija “Ametek” je kroz ovu donaciju poseban akcenat stavila na decu korisnike Narodne kuhinje, kojih ima oko 250.

 

U prostorijama Crvenog krsta Subotica danas su predstavnici gradske organizacije Crvenog krsta i kompanije “Ametek” potpisali ugovor o donaciji 25000 dolara. Ova sredstva “Ametek” je namenio za funkcionisanje Narodne kuhinje u našem gradu.

Kako za vreme vanrednog stanja, korisnici Narodne kuhinje nisu dobijali kuvane obroke već pakete hrane za 25. maj planirana je ponovna podela kuvanih obroka. Zahvaljujući donaciji kompanije “Ametek” distribucija kuvanih obroka počeće 5 dana ranije.

Kompanija “Ametek” je iznos od 25.000 dolara obezbedila kroz “Ametek” fondaciju koja u ovom trenutku pomaže rad 8 narodnih kuhinja u Americi, jedne u Indiji, a Narodna kuhinja u Subotici jedina je u Evropi čiji rad je pomogla ova kompanija. Posebnu pažnju “Ametek” je kroz ovu donaciju želeo da stavi na decu korisnike Narodne kuhinje, za koje će biti pripremljeni i posebni paketići koji će deci biti podeljeni na početku ponovne distribucije kuvanih obroka.

Narodna kuhinja u Subotici je sa 1200 korisnika najveća Narodna kuhinja u Vojvodini, a po broju punktova i njihovoj razuđenosti najveća u Srbiji.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime