недеља , 25 октобра 2020
Naslovna / Društvo / Potpisan Sporazum o saradnji Subotice i Zajedničkog veća opština iz Vukovara

Potpisan Sporazum o saradnji Subotice i Zajedničkog veća opština iz Vukovara

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji između Grada Subotice i Zajedničkog veća opština iz Vukovara, kao i kulturno-umetničkim programom, u subotu je obeležena dvadesetogodišnjica postojanja Zavičajnog udruženja “Slavonija i Baranja” Subotica.
Sporazum o saradnji, koji je zaključen u subotu u Gradskoj kući, predstavlja izraz podrške našeg grada aktivnostima Zajedničkog veća u oblastima obrazovanja, kulture, vere, informisanja, sporta, ljudskih prava i privrede, rekao je gradonačelnik Bogdan Laban.
Iz Zajedničkog veća opština podsećaju da je saradnja, koja je uz subotu ozvaničena potpisivanjem sporazuma, dogovorena još sredinom juna kada su predstavnici srpske političke zajednice iz Hrvatske boravili u Subotici. Ovaj sporazum predstavlja dobru osnovu za uspešnu saradnuju koja je moguća u mnogim oblastima, rekao je predsednik Zajedničkog veća opština iz Vukovara, Srđan Jeremić.
Potpisivanje Sporazuma o saradnji upriličeno je u okviru proslave dvadesetogodišnjice postojanja Zavičajnog udruženja “Slavonija i Baranja”. Iz ovog zavičajnog udruženja, koje broji oko 400 članova, navode da su kroz dve decenije postojanja uspeli u nameri da očuvaju svoju kulturu i tradiciju.
Nakon svečanosti u Gradskoj kući, proslava dvadesetogodišnjice postojanja ovog zavičajnog udruženja nastavljena je u Dečijem pozorištu gde je upriličen bogat kulturno-umetnički program.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Od 1.novembra u zavisnosti od vremenskih uslova stavljanje zimskih guma je neophodo

Iako je zakonski zamena letnjih guma zimskim obavezna od 1.novembra ukoliko na kolovozu postoji sneg, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *