Pošumljavanje Segedinskog i Beogradskog puta u organizaciji „Zelene oaze Subotica“

Udruženje građana „Zelena oaza Subotica“ u saradnji sa organizacijom „IT Subotica 2030“ organizovaće akciju podizanja drvoreda na Segedinskom i Beogradskom putu. Plan je da se sedam kilometara puta, sa obe strane, zasadi oko 2.800 sadnica.

Iz Udruženja građana „Zelena oaza Subotica“ i organizacije „IT Subotica 2030“ pozivaju sve zainteresovane kompanije koje posluju na teritoriji Subotice i okoline da se priključe ovoj akciji, tako što će donirati sredstva za kupovinu sadnica i njihovo kasnije održavanje.

Akcija na Segedinskom putu održaće se 20. novembra, dok će se sedam dana kasnije nastaviti i na Beogradskom putu na raskrsnica sa Izvorskom ulicom.

Cilj akcije nije samo unapređenje pejzaža, već namera da se pošumljavanjem poboljša kvalitet vazduha u gradu, spreči erozija zemljišta i izgradi vetrozaštitni pojas. 

Organizacija „IT Subotica 2030“ nastala je ove godine na inicijativu subotičkih IT kompanija i obrazovnih ustanova sa namerom da Subotica postane prepoznatljiv IT centar sa živom privrednom i kongresnom scenom, ali i da pomogne u razvoju društvenih i ekoloških aktivnosti u gradu koje će učiniti Suboticu idealnim mestom za život, studiranje i rad.

Sve kompanije koje žele da se uključe u ovu akciju pošumljavanja mogu kontaktirati Udruženje „Zelena oaza Subotica“ putem imejla [email protected] ili putem telefon 064/50-55-530.