Zasvetleli reflektori na Gradskom stadionu

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine Nemanja Simović, u prisustvu svojih najbližih saradnika iz gradske uprave i rukovodilaca ovdašnjih Javnih preduzeća, sinoć, su predali reflektore na upotrebu Gradskom stadionu.

Na četiri stuba, visine po 48 metara, raspoređena su 182 reflektora ukupne snage 388 kilovata. Reflektori su donacija Fudbalskog saveza Srbije, a finansijska sredstva za stubove, građevinske i elektronske radove obezbedila je lokalna samouprava.

Postavljanje reflektora na Gradski stadion bio je jedan od prvih zadataka gradonačelnika Bogdana Labana, kada je on, pre osam meseci, stupio na tu dužnost, a ove godine, u saradnji lokalne samouprave, pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Atletskog saveza Srbije, počeće i radovi na zameni tartan podloge na atletskoj stazi, čime će se stvoriti uslovi da se i u Subotici, u dogledno vreme, organizuju neka veća, ne samo domaća, nego i međunarodna takmičenja.

Osim toga, da bi se na Gradskom stadionu mogle igrati utakmice u noćnom terminu i da bi sve bilo po propisu, neophodno je da se uradi i prilazno osvetljenje na parkingu, kao i na ulazu na tribine, da bi se obezbedila maksimalna bezbednost za sve posetioce ovog sportskog objekta.

Postavljanje reflektora na Gradskom stadionu mnogo znači za sve Subotičane, a pogotovo za fudbalere, fudbalerke i atletičare Spartaka koji svakodnevno treniraju na njemu i igraju svoje utakmice, a jedan od najsrećnijih među njima je i dugogodišnji kapiten Fudbalskog kluba Spartak, Vladimir Torbica.