Poslodavcima predstavljeni Javni pozivi i konkursi

U cilju promocije aktuelnih Javnih poziva i konkursa za realizicajiu mera aktivne politike zapošljavanja u prostorijama subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, održan je Forum poslodavaca.

Forum posldavaca okupio je danas oko 30 subotičkih poslodavaca koji su zainteresovani za neki od aktuelnih 13 javnih konkursa i poziva koji su nedavno otvoreni. Među poslodavcima je bila i HR menadžerka jedne subotičke firme Anamarija Kovač čija je firma prošle godine kroz dva programa NSZ zaposlila 5 lica. Za ovu godinu takođe razmatraju zapošljavanje, ali još uvek nisu doneli odluku kroz koji program i upravo zbog toga su danas prisustvovali prezentaciji.

Nacionalna služba za zapošljavanje otvorila je 13 konkursa odnosno poziva namenjenih poslodavcima i nezaposleniom licima, a danas su okupili oko 30 subotičkih firmi kako bi im prezentovali aktuelne programe i pozvali ih da iskoriste prednosti koji programi nude. Po rečima predstavnika subotičke Filijale NSZ svake godine je najveće interesovanje poslodavaca upravo za programe zapošljavanja.

Nakon Subotice, Forumi poslodavaca biće održani i u Malom Iđošu 1. marta, a potom i u Bačkoj Topoli 3.marta.