Poskupele pogrebne usluge

Među komunalnim uslugama koje su od danas poskupele za Subotičane, nalaze se i pogrebne koje su od ovog meseca u proseku više za oko 35%. Iz JKP „Pogrebno“ za ovu godinu najavljuju proširivanje kapaciteta za 130 novih grobnica.

JKP „Pogrebno“ danas je korigovalo cene usluga pri sahranjivanju i komunalnih usluga. U proseku su usluge ovog preduzeća poskupele za 35%, a ovo je prva korekcija cena nakon 2014. godine. Kako objašnjavaju iz ovog preduzeća, ovo poskupljenjem podrazumeva podmirenje svih rashoda na uređenju i održavanju groblja za koja se pretpostavlja da će rasti u toku godine,shodno iskustvu iz prethodnih godina.

JKP „Pogrebno“ i ove godine nastaviće posao na uređenju i održavanju groblja. Gradska groblja biće opremljena komunalnim mobilijarom kako su u prethodnom periodu bila opremljena prigradska groblja. Biće nastavljena i izgradnja osarijuma za potrebe groblja, a najveća investicija planirana za vou godinu je izgradnja 130 novih grobnica u gradskim grobljima.

Gradsko veće dalo je saglasnost za povećanje cena usluga JKP „Pogrebno“ na 69. sednici održanoj krajem decembra prošle godine, nakon čega su i odbornici u lokalnom parlamentu potvrdili ovu odluku.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime