четвртак , 2 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru Subotica

Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru Subotica

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić posetio je danas Gerontološki centar Subotica u koji je Pokrajinska Vlada u prethodnom periodu uložila više od 7 miliona dinara. Prilikom posete Gerontološkom centru pokrajinski sekretar Vuletić održao je radni sastanak sa predstavnicima ustanova socijalne zaštite u našem gradu sa ciljem sumiranja rezultata rada u prethodnoj godini.

Gerontološki centar Subotica će tokom 2018. godine raditi na poboljšanju uslova protivpožarne zaštite i na pojačavanju elektroinstalacija. Kako je najavio v.d. direktor ove ustanove dr Nenad Ivanišević, u ovoj godini biće realizovan projekat renoviranja gerontološkog kluba Centar 1 i biće započeto renoviranje Doma za odrasla lica za šta je Kancelarija za javna ulaganja opredelila 25 miliona dinara. Osim toga, najavljeno je otvaranje 5 novih gerontoloških klubova i otvaranje Akademije za obuku negovatelja.

Grad Subotica je u 2018. godini opredelio 44 miliona dinara za usluge koje pruža Gerontološki centar Subotica. Što se tiče ostalih ustanova socijalne zaštite lokalna samouprava finansira dnevni boravak za decu i dnevni boravak za odrasle za šta je u ovoj godini izdvojeno 17,5 miliona dinara. Novčana davanja u odnosu na 2017. godinu uvećana su za 5,8% i iznose 10 miliona 700 hiljada dinara. Ukupan budžet za socijalnu zaštitu i mere socijalne politike u 2018. godini iznosi 316 miliona 605 hiljada dinara što je za 7% više u odnosu na 2017.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić boravio je danas u radnoj poseti Gerontološkom centru Subotica i tom prilikom je istakao da je Pokrajinska Vlada u prethodnom periodu u Gerontološki centar uložila oko 7 miliona 100.000 dinara, dok je u Kolevku uloženo 13.200.000 dinara što predstavlja 13,2 % od ukupnog budžeta za unapređenje socijalne zaštite.

 

Iz Gerontološkog centra za ovu godinu najavljuju povratak usluge seoskog domaćina za starija i samačka domaćinstva, kao i uslugu fizioterapeuta u kućnim uslovima.

O autoru Jasmina Tatic

Pogledaj i sledeće

“Invaliditet i sport”

Osobama sa invaliditetom koje se bave sportom najviše nedostaje finasijska podrška za bavljenje sportskim aktivnostima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *