Poseta Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam aerodromu “Subotica”

AK “Ivan Sarić” ima dugu tradiciju i jedan je od najstarijih aero klubova u našoj zemlji. Kako ističu iz Kluba, obnovili su sve škole letenja kao i školu za padobrance. Prošle godine izdato je 7 pilotskih dozvola, a ove godine imaju 18 pilota. U ovaj aero klub na obuku dolaze ljudi iz zemlje i inostranstva. Trenutno aero klub raspolaže sa 6 aviona koji su većinom u privatnom vlasništvu članova kluba. Kako je Dudaš istakao, razmišlja se o asfaltiranju piste koja je trenutno travnata, kako bi se omogućilo sletanje i mlaznim avionima.

Iz Turističke organizacije Grada ističu je prošle godine u turističku ponudu našeg grada uvršten i nov turistički proizvod -”aktivan odmor” koji savremeni turista danas traži, gde jednu od glavnih atrakcija predstavlja sve ono što AK “Ivan Sarić” nudi.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević je prilikom posete aerodroma i aero kluba istakao da je ideja da se na teritoriji AP Vojvodine kreiraju turistički paketi koji će omogućiti da i nakon pandemije veliki broj domaćih turista nastavi da dolazi u Suboticu i na Palić kao što su to činili i prošle sezone. Cilj njegove posete je promocija aktivnog turizma koji Subotica nudi domaćim i stranim gostima.

Kako je istakao sekretar Ivanišević, Subotica je zajedno sa Fruškom Gorom i Belom Crkvom prepoznata kao destinacija od velikog značaja za razvoj turizma u AP Vojvodini.