Poseta ortopeda iz Danske Opštoj bolnici Subotica

U okviru posete medicinskog tima lekara i instrumentara iz Danske Opštoj bolnici Subotica danas su obavljene tri operacije artroskopske hirurgije ramena i lakta. Operacije su zajednički izveli ortopedi iz Danske uz pomoć kolega iz subotičke Bolnice.

Poseta medicinskog tima Opšte bolnice Viborg iz Danske Opštoj bolnici Subotica predstavlja nastavak saradnje dve zdravstvene ustanove koja je započeta pre dve godine. Medicinski tim lekara iz Danske čine tri ortopeda koji se bave artroskopskom hirurgijom ramena i lakta, granom medicine koja je u povoju. Tokom posete naši ortopedi imaće priliku da nauče nove tehnike i da razemene iskustva sa kolegama. Danas su ovom minimalno invazivnom metodom operisana tri pacijenta.

Artroskopska operacija ramena i lakta je grana ortopedije koja se najviše razvija u poslednjih desetak godina. Kako stručnjaci ističu, potrebno je vreme za uvođenje novih tehnika i zbog toga je jako bitan kontakt među kolegama.

Kako su istakli gosti iz Danske razvijanje saradnje između dve bolnice predstavlja dragoceno iskustvo za obe zdravstvene ustanove jer je to prilika za učenje. Kako je istakao dr Mikel von Toft bez obzira na to što oni u Danskoj raspolažu većim budžetom, naši hirurzi postižu odlične rezultate.