Poseta ministra Udovičića

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić donirao je OŠ “Sveti Sava” sportsku opremu i rekvizite vredne 450.000 dinara, a osim ove obrazovne ustanove ministar je posetio i plivački klub “Spartak- Prozivka” ističu da Subotica sa pravom nosi epitet grada sportova.

Ministar omladine i sporta, u pratnji pokrajinskog sekretara za omladinu i sport, Daneta Baste i gradonačelnika Stevana Bakića, donirao je OŠ “Sveti Sava” u Aleksandrovu sportsku opremu i rekvizite vredne 450.000 dinara. Ova donacija je deo projekta obnavljanja sportske opreme i rekvizita za fiskulturne sali u školama širom Srbije koji sprovodi Ministarstvo omladine i sporta.

Gradonačelnik Stevan Bakić je podsetio da je Grad Subotica zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za omladinu i sport rekonstruisao otvoreni teren u OŠ “Sveti Sava” sa 3,5 miliona dinara, te da će ovaj teren sada moći da se koristi u punom kapacitetu zahvaljujući donaciji ministra Udovičića. Bakić je podsetio i da je Grad u saradnji sa Pokrajisnkim sekretarijatom za omladinu i sport rekonstruisao i fiskulturnu salu ove obrazovne ustanove. Gradonačelnik je istakao da grad vodi računa o sportskim klubovima.

Ministar Udovičić je prilikom posete našem gradu obišao i kolektiv plivačkog kluba “Spartak-Prozivka” koji broji preko 260 članova u svim uzrasnim kategorijama i koji postiže zapažene rezultate kako u zemlji tako i u regionu.

OŠ “Sveti Sava” je peta po redu škola u našem gradu koja je dobila novu sportsku opremu i rekvizite koju čine koševi, golovi, mreža za odbojku i 40 lopti.