Poseta ambasadora Meksika

Ukupna robna razmena između Regionalne privredne komore Severnobačkog okruga i i države Meksiko u periodu od januara do septembra ove godine iznosila je 4,6 iliona dolara, a prilikom susreta gradonačelnika Subotice i ambasadora Meksika u Srbiji istaknuto je da postoji potencijal da se saradnja podigne na viši nivo u više oblasti.

Nakon prijema ambasora Meksika u Zelenoj sali Gradske kuće, gradonačelnik Stevan Bakić istakao je tradicionalno dobre i prijateljske odnose Srbije i Meksika zasnovane na međusobnom poštovanju, razumevanju i podršci i snažnom zalaganju obe države za poštovanje međunarodnog prava. Gradonačelnik je na sastanku prezentovao potencijale našeg grada kao i najbitnije razvojne projekte, a bilo je reči i o uspostavljanju saradnje sa Ambasadom Meksika kao i sa samim Meksikom.

Ambasador Meksika u Srbiji, Nj. E. Karlos Isaur Feliks Korona rekao je da je ovo njegova prva poseta Subotici te da je od gradonačelnika Bakića dobio uvid u sve potencijale koje Subotica ima kao grad, kao i cela ova regija, kao i da će raditi na povezivanju i jačanju saradnje između Meksika i Subotice.

Nakon prijema u Gradskoj kući, amabasador Meksika u Srbiji, otvorio je u Fondaciji “Danilo Kiš” izložbu pod nazivom „Meksiko u istorijskoj štampi Srbije“ povodom 76. godina diplomatskih odnosa Srbije i Meksika.