Poseta Ambasadora Italije Subotici

Pored desetak italijanskih preduzeća koja posluju u Subotici gradonačelnik Subotice sinoć je najavio otvaranje italijanskog Ondaplasta u našem gradu za 28. maj. Dobru saradnju Subotice i Italije potvrdio je i Ambasador Italije u Republici Srbiji, Karlo Lo Kašo koji je prisustvovao Godišnjem koncertu Italijanskog kulturnog centra “Piazza Italia” u Franjevačkoj crkvi. Ovaj koncert jedan je u nizu događaja kojim se obeležava 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i Italije.

Nj. E. Ambasador Italije u Srbiji, Karlo Lo Kašo boravio je sinoć u Subotici, a njegovi domaćini bili su gradonačelnik sa saradnicima i Italijanski kulturni centar “Piazza Italia”. U Subotici posluje desetak italijanskih firmi, a u ostatku Vojvodine ih ima još oko šezdesetak, poručio je Ambasador. On je istakao da je Italija važan partner Srbiji te da se saradnja između dve države odvija na više polja. Kako je rekao, ovaj kulturni događaj veoma je bitan za dve države jer zajedno nastupaju gradovi Busto Arsicio i Subotica.

Pre početka koncerta, Ambasadora Italije primio je gradonačelnik Subotice koji je rekao da je sa Nj. E. razgovarao o onome što je do sada urađeno u odnosima Srbije i Italije u proteklih 140 godina, ali ono što je najbitnije tema razgovora bili su odnosi dve države u poslednjih nekoliko godina i italijanske investicije u Subotici.

U čast 140 godina od uspostavljanja diplomatkih odnosa Srbije i Italije i 10 godina od uspostavljanja strateškog partnerstva između Rima i Beograda, Subotičani su sinoć imali priliku da po prvi put u našem gradu čuju zvuk italijanske mandoline u Franjevačkoj crkvi. Na Godišnjem koncertu IKC “Piazza Italia” nastupio je i Mandolinistički orkestar iz italijanskog grada Busto Arsicija.

1 komentar

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime