Poseta ambasadora Indonezije

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić ugostio je danas u Gradskoj kući ambasadora Republike Indonezije u Srbiji, sa kojim je razgovarao o ekonomskim, trgovinskim, kulturnim i turističkim potencijalima koje naš grad ima.

Gradonačelnik Bakić je rekao da ovo nisu prvi kontakti grada sa diplomatskim predstavništvom Indonezije i podsetio da su na ovom nivou razgovori vođeni 2012. i 2017 godine. Kako je istakao gradonačelnik, današnja Subotica ima mnogo veći potencijal, zahvaljujući političkom i ekonomskom ambijentu, nego pre 5 ili 10 godina. Gradonačelnik je podsetio da su nedavno vođeni razgovori između visokih predstavnika naših dveju zemalja, te da je tom prilikom, između ostalog bilo reči i o izvozu poljoprivrednih dobara iz Srbije, naročiti pšenice i jabuke što je od posebnog interesa za subotičke poljoprivrednike.

Ambasador Indonezije u Srbiji, Nj. E. Mohamed Čandra Vidje Jude je nakon sastanka sa gradonačelnikom Bakićem rekao da je Subotica jedan od najlepših gradova u Srbiji sa velikim ekonomskim, trgovinskim, turističkim i kulturnim potencijalom. Ambasador je istakao da je za proširenje saradnje posebno važno susretati se sa ljudima i ostvariti saradnju.

Ambasador Indonezije je prilikom posete našem gradu pozvao subotičke privrednike da učestvuju na “Trejd ekspo Indonesia”sajmu koji će biti održan u Đžakarti u oktobru.