Pored ambicioznih takmičarskih ciljeva, profesionalizacija kluba i rad sa podmlatkom biće glavni ciljevi ŽFK „Spartak“ u 2020. godini

Po dosadašnjim postignutim rezultatima kako u domaćoj, tako i u međunarodnoj konkurenciji, kao i u pogledu celokupne organizacije kluba, a uoči proslave pola veka postojanja i uspešnog rada, Ženski fudbalski klub „Spartak“ izrastao je u jednu ozbiljnu sportsku instituciju, koja, danas, broji preko 100 igračica, od kojih je skoro 50 registrovanih.

Pošto će UEFA od sezone 2021/2022. godine u značajnoj meri promeniti sistem takmičenja u Ligi šampiona za žene, pred ovim sportskim kolektivom uslediće proces profesionalizacije da bi se moglo započeti neophodno licenciranje od strane nacionalnog fudbalskog saveza, bez kojeg ubuduće neće biti ni izlaska na internacionalnu scenu.

Pored ambicioznih i već dobro poznatih takmičarskih ciljeva i profesionalizacije kluba, rad sa podmaltkom biće jedan od glavnih zadataka Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“ u ovoj godini.

U skladu sa tim, a u cilju nesmetanog finansijskog poslovanja, klub će, uz pomoć nadležnih državnih organa, pokušati da obezbedi generalnog sponzora, a dok se te krupne administrativne stvari polako, ali sigurno, već sada postepeno rešavaju, fudbalerke „Spartaka“ u petak, 10. januara, startovaće sa pripremama za narednu takmičarsku sezonu, čiji prvi deo će odrađivati na Gradskom stadionu sve do 6. februara, kada će „golubice“ svoj trenažni proces nastaviti u nekim toplijim krajevima.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime