Porast potražnje za stanovima

U poslednjih godinu dana u Subotici je povećana potražnja za stanovima, a najtraženiji su stanovi do 50 kvadrata i manji. Kako kažu agenti za prodaju nekretnina najviše se traže stanovi u centru grada, na Radijalcu i na Prozivci, lokacije koje su i ranijih godina bile najzanimljivije kupcima nekretnina.

Cena kvadrata u novogradnji na sadašnjem tržištu nekretnina je od 880-900 evra pa naviše. U Subotici je trenutno u izgradnji nekoliko zgrada, a po rečima poznavalaca situacije na tržištu nekretnina gotovo svi su već i prodati. Primetno je povećana potražnja za stanovima u poslednje vreme, kaže Đuro Gavrić vlasnik agencije za promet nekretninama.

Kupci stanova najviše traže stanove na Prozivci, zatim u centru grada i na Radijalcu što su lokacije koje su godinama unazad najtraženije kada je reč o starim zgradama. Osim Subotičana, u poslednje vreme je primetno povećanje broja kupaca stanova iz unutrašnjosti koji stanove kupuje ili zbog izdavanja ili zbog toga što su dobili zaposlenje u Subotici.

I dok su se dvosobni stanovi na Prozivci koja danas važi za jednu od najtraženijih lokacija tokom 2007. godine prodavali za 40-45.000 evra, njihova cena je svega nekoliko godina kasnije opala na oko 28.000. Na današnjem tržištu nekretnina sa porastom cena, za dvosoban stan na ovoj lokaciji treba izdvojiti od 32-36.000 evra.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime