Poplave i u ulicama Kalora Milodanovića i Filipa Višnjića

Meštani ulica Kalora Milodanovića i Filipa Višnjića godinama unazad suočavaju se sa izlivanjem vode iz ulične kanalizacije, pune fekalija i nesnosnog smrada, koja im ulazi u dvorišta, ali i u domove.

Ogorčeni meštani ove dve ulice gotovo svake godine proživljavaju isti scenario. Nakon svake obilnije kiše, kanalizacija se izliva i odlazi pravo u njihove domove. Ruža Ivković Ivandekić, tu stanuje od 1984. godine i kako kaže, svake godine je sve gore. Ove godine četiri puta je dolazilo do poplava, prošle dva, a 2019. čak sedam puta. Voda puna fekalija, toalet papira u dvorištima doseže dubinu od 50, a u kućama 15 centimetara. Osim što je opasna po zdravlje, ova voda za sobom ostavlja mulj i nesnosan smrad.

Zbog poplava koje su toliko česte, meštani trpe velike materijalne štete, kao što su česti kvarovi na automobilima. Branki Verešbaranji, voda ne samo da ugrožava stambeni, već i poslovni prostor – apartmane koje izdaje četiri godine. Kako sagovornica objašnjava, poplave joj iznova uništavaju nameštaj, laminat, kao i zidove, usled čega ne može da nastavi sa radom sve dok ne završi sanaciju prostorija.

Kako Branka navodi, novčana naknada štete bila bi samo trenutno rešenje, stoga apeluju na lokalnu samoupravu da se za ovaj dugogodišnji problem nađe trajno rešenje. Do emitovanja priloga, odgovor od JKP “Vodovod i kanalizacija” nismo dobili.