Ponovo pucnjava na Makovoj sedmici

Izjava načelnika Severnobačkog upravnog okruga Bojana Šoralova, u vezi sukoba dve grupe migranata koja se dogodila danas na prostoru MZ Makova Sedmica.

„Večeras je brzom intervencijom subotičke policije i Žandarmerije sprečena dodatna eskalacija dve grupe migranata, koje su se sukobile na prostoru MZ Makova Sedmica. Jedna osoba, strani državljanin, je povređena (nezvanično) u pitanju je povreda noge iz vatrenog oružja.

Od jula meseca ove godine pa sve do danas, službe bezbednosti 24/7 pokrivaju i kontrolišu čitatav prostor Subotice, posebno delove naseljenih mesta koja se nalaze uz samu Subotičku šumu. Na prvom mestu je zaštita građana Subotice, i biće tako sve dok se migrantska situacija na ovim prostorima potpuno ne promeni.

Ponovio sam više puta da nam svakodnevno pristižu nove grupe migranata koje su predmet bezbednosnih provera i legitimisanja. Svaki iregularni strani državljanin odvodi  se u prihvatni centar.

Situacija nije laka ali zahvaljujući mreži institucija koje smo povezali, držaćemo je pod kontrolom sa posebnom pažnjom na očuvanje bezbednosti svih naših građana ali i svih legalnih migranata koji preko naše zemlje pokušavaju da dođu do zemalja EU.

Srbija poštuje ljudska prava, razume muku ljudi koji migriraju iz svojih država ali nikada neće dozvoliti da se ugrozi bezbednost naših građana.

Ponavljam, žandarmerija ostaje u Subotici. Severnobački upravni okrug, zahtevaće slanje dodanih snaga bezbednosti.

Molim sve sugrađane, da ne nasedaju na bilo kakve pozive da se samoorganizuju i obračunacaju sa migrantima – stranim državljanima.

Užasavaju me politički dušebrižnici koji jedva dočekaju bilo kakvu eskalaciju da bi ućarili neki politički poen.“