Ponovo počeo da saobraća putnički voz na relaciji Subotica-Segedin

Prvi putnički voz iz Segedina, nakon pauze od 8 godina, jutros je stigao u Suboticu oko 7 časova.

Svečani doček je organizovan na stanici na Paliću, gde je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić uz gradonačelnika Subotice Stevana Bakića dočekao svog mađarskog kolegu Janoša Lazara sa kojim je vozom iz Segedina doputovao i privremeni predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine grada, Balint Pastor. Ministar Vesić je rekao da su Srbija i Mađarska prijateljske zemlje i da se trudimo da živimo kao da među nama nema granice, te da je ovo samo još jedan korak ka tome da pokažemo da u ovom trenutku ne postoje dve zemlje i dva naroda koji bolje sarađuju od Srbije i Mađarske.

Mađarski ministar građevinarstva Janoš Lazar istakao je da je u Srbiju jutros stigao vozom,te da je ova železnička linija simbol zajedništva Srbije i Mađarske.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić naglasio je da je ovo veliki događaj ne samo za Suboticu već i za celu Srbiju i Mađarsku, a naročito za Subotičane, pogotovo za meštane Palića, Hajdukova, Bačkih Vinograda i Šupljaka.

Privremeni predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor rekao je da ova železnička linija predstavlja važnu stvar za sve koji žive u pograničnom pojasu.

Voz za Suboticu i Segedin saobraćaće svaki dan sa po 5 polazaka u oba pravca, a cena povratne karte na relaciji Subotica- Segedin je 1482 dinara.