петак , 24 септембра 2021
Naslovna / Društvo / Ponovo otvoreni granični prelazi Bajmok, Đala i Bački Vinogradi

Ponovo otvoreni granični prelazi Bajmok, Đala i Bački Vinogradi

Kako bi se tokom turističke sezone smanjio pritisak putnika i vozila na najopterećenije prelaze sa Mađarskom, od danas su putnicima ponovo na raspolaganju granični prelazi Bajmok, Đala i Bački Vinogradi, saopštila je Uprava carina.

„Prelazi Bački Vinogradi-Ašothalom i Đala-Tisasiget radiće od 7-19 časova, kao i Bajmok-Bačalmaš od ponedeljka do četvrtka, dok će tokom vikenda, od petka do nedelje, taj prelaz biti otvoren 24 časa“, navodi se u saopštenju.

Kako bi zadržavanja bila svedena na minimum, u Upravi carina apeluju da se putnici pre polaska na put informišu o zadržavanjima na granici i izaberu manje frekventne prelaze, ali i da vode računa o važećim propisima u putničkom prometu.

„Najveći broj građana dolazi iz evropskih zemalja gde su granične procedure vrlo slične, ali ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, najbolje je prijaviti sve što nosite sa sobom. Naročito skrećemo pažnju na gotovinske iznose, koji su kao i u zemljama EU ograničeni na 10.000 evra, koliko je preko granice moguće preneti bez prijavljivanja, tako da je veoma važno prijaviti sve iznad pomenute sume“, ističu u Upravi carina savetujući putnike da pre puta posete sajt Uprave carina, gde su navedene sve neophodne informacije.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prikupljen školski pribor za 54 đaka

U akciji Crvenog krsta Subotica “Humanost za nove školske pobede” obezbeđen je školski pribor za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *