Poljoprivrednici nezadovoljni ishodom sastanka u Vladi – blokade se nastavljaju

Lokalni poljoprivrednici nezadovoljni su ishodom jučerašnjeg višesatnog sastanka u Vladi, kom je prisustvovao i Miroslav Matković, inicijator protesta subotičkih poljoprivrednika. Kako dogovor nije postignut, traktori do daljeg ostaju u centru grada.

Najveći deo sastanka bio je posvećen ceni suncokreta. Uljari su ponudili 50 dinara + PDV, ali da se suncokret nosi kod njih u fabriku, što je za poljoprivrednike neprihvatljivo, kaže Matković i dodaje da nikakav dogovor nije postignut.

Ratari i dalje zahtevaju da Grad formira komisiju radi procene štete i da se prograsli elementarna nepogoda – suša. Kako sagovornik navodi, žele da razgovaraju sa gradonačelnikom. Stava su da svi poljoprivrednici prisustvuju sastanku ali da govore samo petorica predstavnika.

Kako dogovor nije postignut, poljoprivrednici su najavili da do daljeg ostaju sa mehanizacijom u centru grada, a od 13 počela je blokada Štrosmajerove ulice. Matković se izvinio svim građanima istakavši da ne rade nista namerno, već da ih je muka na ovo naterala.