Politehnička škola osvojila prvo mesto na 25. Republičkom takmičenju

Učenici Politehničke škole osvojili su prvo mesto na pojedinačnom nivou iz štampe, kao i prvo mesto na ekipnom novou iz pripreme za štampu na 25. Republičkom takmičenju u području rada hemija, nemetali i grafičarstvo. U takmičenju je učestvovalo oko 40 učenika iz četiri srednje škole iz Čačka, Beograda i Novog Sada.

Učenici Politehničke škole osim što su bili domaćini na 25. Republičkom takmičenju, pobrali su i brojne nagrade, kako na pojedinačnom, tako i na ekipnom novou. Među njima su učenice završnih godina obrazovnih profila tehničar štampe i tehničar za grafičku pripremu Dajana Romić i Majda Halilović. Obe su osvojile prva mesta, Dajana iz oblasti štampe, a Majda iz oblasti grafičarstva. Kako kažu, pripreme nisu bile lake, ali im je bilo zadovoljstvo što su predstavljale svoju školu, a isto tako su i ponosne na svoj uspeh.

Učestvovali su učenici obrazovnog profila fotograf, tehničar grafičke pripreme, tehničar štampe, tehničar za oblikovanje grafičkih proizvoda, a zbog trenutne epidemiološke situacije učestvovao je manji broj škola. Centralna komisija i komisija za ocenjivanje po obrazovnim profilima dodelila je Politehničkoj školi na pojedinačnom i ekipnom novou prva mesta iz štampe i pripreme za stampu.

Prema rečima Srđana Gabrića, nastavnika praktične nastave i tehničara štampe imali su jaku konkurenciju ali su iskoristili prednost domaćeg terena, te su se pripremali i nakon nastave. Učenici su bili izuzetno vredni i slušali su savete mentora, što ih je dovelo do prvog mesta. Politehnička škola napravila je i redizajn plana i programa kada je reč o obrazovnom profilu tehničar štampe, te će od naredne školske godine biti otvoren i obrazovni profil tehničar tiska, na hrvatskom nastavnom jeziku za 30 učenika.